Hocam, oruç keffareti nereden gelmektedir? Söylenenlere göre bu konu Kuran-ı Kerim’de geçmemektedir. Aynı zamanda hadis de değildir. Peygamber efendimiz zamanında cinsi münasebette bulunup orucunu bozmuş bir kişinin Efendimize sorduğu bir sorudan yola çıkılarak bir hikâye anlatılmaktadır. Bu hikâye sahih midir? Sahih ise hikâyede bahsi geçen şahsın durumu ile orucunu gıda ile yiyen bir kişinin durumu bir tutulabilir mi? Son olarak kefaret orucu başka hangi kaynaklardan doğrulanmış bir ceza hükmüdür? Detaylı bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Selamünaleyküm. Müminlerin dinlerini, önceki dinlerin mensuplarının dinlerini konuştuğu gibi konuşmaları ne kadar abes bir iştir. Bugün keffareti bu şekilde ağzına alanların yarın namazı da hafife almayacağı nasıl garanti edilebilir? Böyle bir meselede size cevap vermemiz doğru olmaz. Zira siz, öğrenmek için sormuyorsunuz anlaşılan. Eğlenmek için de dinden başka bir şey bulmalısınız kendinize. Yine de size söylenecek bir sözümüz vardır elbette:
a- Bizim fukahamız, fakülte amfilerinde makam hırsı ile yıllarını geçirmiş TV ekranında kadınlara yağcılık yapan tipler değildirler. Dolayısıyla onlar, ilim mücahitleridirler. Onları TV horozları gibi görenleri samimi bulamayız.
B- Sözünü ettiğiniz keffaret konusu bir hikâyeden kaynaklanmış değildir. Buharî ve Müslim gibi ki muteber hadis kitabının rivayet ettiği bir hadisten kaynaklanıyor bu. Sizi tövbe etmeye davet ederim. Zira İslam’ın önemli bir bölümü o kaynaklardan öğrenilmiştir. Siz bakmayın TV horozlarına!
C- Fukahanın keffaretle alakalı sözleri, kişisel değildir. İlk nesilden itibaren bütün fukaha ana ilke olarak keffareti kabul etmişlerdir. Çünkü onlar, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemden gelen bir bilgiyi teğet geçecek kadar cesur hiç olamadılar. Allah onlara rahmetler etsin.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.