Sağlık Sigortası Ve Bedenimize Karşı Sorumluluklarımız

Selamünaleyküm hocam. Hocam biz sağlığımızdan dinen ne kadar sorumluyuz? Mesela bir insan soğuk alabilir, önemsemez ilerleyip zatüre olabilir daha sonrada ölebilir. Böyle olunca intihar etmiş olur mu? Öyleyse her hastalıkta ya da belirtide doktora gitmeli mi? Yâda bazen bakıyoruz televizyonda falan bir sürü şeyin zararlarından falan bahsediliyor. Onların hepsi dikkat etmekle sorumlu muyuz? Birde Hocam Devletin sağlık sigortasını kullanmalı mıyız? Caiz midir? Yâda hastalığın şiddetine göre kullanım değişebilir mi?

Selamünaleyküm.
Birinci ilke şudur:
Sağlığımız ve bedenimiz bizim elimizde Allah’ın emanetidir; buna göre hareket ederiz. Biz mal sahibi gibi değil emanetçi gibi davranmalıyız.
İkinci ilke şudur:
Allah’ın her yarattığı hastalık için muhakkak bir şifa yarattığını ve bizim bu şifayı aramamız gerektiğini bilir öyle davranırız.
Üçüncü ilke şudur:
Hastalık ne kadar sürerse sürsün, ilk günkü gibi sabreder, mücadele ederiz.
Dördüncü ilke şudur:
hastalığı da şifayı da Allah’tan biliriz, O’na yalvarır, O’na şükrederiz. ‘Hastalığı yenmek.’ türünden çirkin şeyler söylemeyiz
Beşinci ilke şudur:
Devletin vatandaşını tedavi için oluşturduğu sistemi kullanmamız hakkımızdır, bir hile yapmadıkça onu kullanmamızda bir sakınca yoktur.

caiz midirDevletin sağlık sigortasıdini sorularfetvasağlıkSağlık Sigortasısoğuk almak
Yorumlar (0)
Yorum Ekle