Nişanlılık döneminde ilişki

Selamunaleykum, hocam benim sorum çok zor bir soru olduğu için size biraz detaylı anlatmak zorundayım, ve nerden başlayacağımı bilmiyorum, yaşım 22 bundan 8 yıl önce yani 14 yasımda iken nişanlandım, resmi nikah yapmadık fakat dini nikah yaptık ama etraf bizi evli değil nişanlı biliyordu, ve o zamanki benim cehaletim belki de ailemin ihmali biz nisanlımla aynı evde kaldık cima ettik bir kez, daha sonra bir sebepten nisan bozuldu olayı ailemden birine anlattığım zaman beni doktora götürdüler, 3 ayrı doktora gittik bu 3 doktor da fiziken hala bakire olduğumu söylediler. Bazı tıbbi sebeplerden dolayı, ailem konuyu kapattı fakat ben kapatamadım, gecem ve gündüzüm 8 yıl önce yapılan bu hatayı düşünmekle geçiyor, beni evlendirmek istedikleri zaman karşı çıkıyorum sebebi bu olay. Evleneceğim kişiye bu olayı asla anlatamam ve kimseyi de kandıramam, Allah’dan korkarım, bir de işlenen günah var tabi, kimselere soramadığım sorum şudur, ben o zaman nisan münasebeti ile dini nikah kıydırmıştım, fakat etraf bizi evli değil nişanlı biliyordu halan daha öyle biliyorlar, yakın çevrem dini nikahı kıydığımızı biliyordu. İlk sorum ben bu duruma göre o zaman İslam nazarında evli miydim? İkinci sorum ise şu andan sonra belki ilerde evlenmeyi düşünürsem karşımdaki insana bunu nasıl izah edeceğim, vebali nedir? Olayı ne kadar anlatmam gerekiyor? Bir de böyle bir durumdaki insan nasıl davranmalıdır? Lütfen bana bir cevap yazınız, çünkü bunu kimselere soramıyorum ve İslama uygun davranışın ne olduğunu da kendim bilmiyorum, vereceğiniz cevaptan dolayı şimdiden size teşekkür ederim.

Selamünaleyküm.
Önce şunu bilin: Eğer siz, nikâh ile o kişi ile birleşti iseniz yani sizin deyiminizle ‘dini nikâh yaptı iseniz’, yaptığınız iş bir zina değildir. Zira nikâh, nikâh ise cima etmeye bir engel yoktur. Etrafı aldatma, sağ gösterip sol oynama ahlâkla ilgili bir sorundur.
Şu durumda yapmanız gerekene gelince, geçmişi kurcalamanızın bir anlamı yok. Samimi bir şekilde tövbe edin. Tövbenizde direnin, yılıp şeytana teslim olmayın.
Evlilik teklifi gelince de, daha önce bir nikâh geçirdiğinizi söyleyin. Bu ayıp değil günah değildir. Nikâhınızın ayrıntısını anlatmak zorunda değilsiniz. Çünkü nikâh, ne anlama geliyorsa o sizin yapmanız durumunda sakıncası olmayan şey demektir.
Yeni yuvanızı kurun. Geçmiş birikiminizi, büyük bir tövbe hamlesine ve iyilik mücadelesi için enerjiye dönüştürün. Bataklıktan bahçe üretmiş olursunuz. Tarih, ölü iken dirilmişlerin örneği ile doludur. Yılmayın, devam edin. İyi haberlerinizi bekleriz.

cimacinsel ilişkidini sorularevlilikfetvanikahNişan
Yorumlar (0)
Yorum Ekle