Kader, Cüzi irade

Selamünaleyküm hocam, öncelikle yarın ki Regaip kandilinizi kutlarım. Allah siz gibi hocalarımızı başımızdan eksik etmesin. Hocam, benim merak ettiğim konu kader içerisinde cüzi irademiz ne kadar etkili oluyor. Örneğin biz bir şeyin olmasını istiyoruz onun için gerekli girişimleri yapıyoruz fakat sonrası Allah nasip ederse olmuyor mu? Biz neyi ne kadar istersek isteyelim irademizi ortaya koyalım Allah da onu bize nasip etmediyse olmaz değil mi? Bunu; iş, evlilik, okul hayatı açısından v.b. tüm olaylarla ilgili olarak soruyorum. Cüzi irademizle verdiğimiz kararda Allah da kalbimize ona göre bir şevk vermiyor mu? Hocam ben hayatımla ilgili önemli bir karar verdim. (Allahtan hayırlısını niyaz ederek) bu kararı verdiğim esnada korkum sevgimden daha baskındı ve karşımdaki kişinin vebaline girmemek için bir daha birbirimizi aramayalım dedim ve başlamadan bitmiş oldu. Ama aradan geçen zaman içinde sevgim korkumun üzerinde olmaya başladı kendimi hazır hissettiğim anda (olayın üzerinden 3 ay sonra) iş işten geçmiş oldu ve arkadaşım evlendi. Ben hayatımla ilgili çok önemli bir konuda yanlış karar verdiğimi düşünerek acı çekiyorum gerçekten içim yanıyor. Suçu kendimde buluyorum benim kararım neticesinde olayın bu şekilde vuku bulması pişmanlık oluşturuyor bende. Hocam sorumu anladığınızı düşünüyorum ve cevabınızı merakla bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Selamünaleyküm.
Dünyayı sizin özel çiftliğiniz zanneden bir anlayışla baktığınız için sıkıntıya girmişsiniz. Boşuna da kader ve benzeri meselelere daldınız.
Sevgili kardeşim. Bulunduğumuz dünya, gerekiyorsa bin atıp bir vurmaya razı olma yeridir. Sizde endişe edilecek, üzülecek bir durum yok ki! Üç, beş, on kere kapı vurmaya alışmalıyız. Zengin olmak için de evlenmek için de durum budur. Sabırla ve yılmadan devam edin.

cüzi iradedini sorularfetvakader
Yorumlar (0)
Yorum Ekle