Hz.Adem’in çocuklarının evliliği

Selamun Aleykum. Allahın Rahmet bereketi ve Selamı üzerinize ümmeti Muhammedin üzerine olsun. Hocam biz sizden bir arkadaşımızın kafasını kurcalayan ve cevap beklediği iki sual hakkında yardım istiyorum. Allahu Teala Razı olsun.
Birincisi: Babamız Hz.Adem in evladları ikişer olarak dünyaya geliyor bunlar bir erkek evladı ve bir de kız evladı şeklinde dünyaya geliyor diye biz evvelden bilmişiz. Hocam arkadaşımız bir de bu evladların birbiri ile evlendiğini duymuş biz de biliyor idik. Bu durumu kabullenmek ve mutmain olmak noktasında izahat istiyor ve nedenleri ile en baştan bu bilgilerin kaynak ve sıhhatini bilmek ve şüphelerden arınmak istemekte. Hocam yardımcı olur iseniz biz memnun ve bahtiyar oluruz. Allahu teala sizden razı olsun…
İkincisi ise yine aynı mevzuya yakın yine o arkadaşımızın suali: Hz.Adem’in ve de nuh tufanı dolayısı ile bilgimiz dahilinde Nuh aleyhisselamın evladlarında bir beyaz tenli kimseden Siyah tenli Evlad Olma Hadisesini Hz. Adem ve Hz. Nuh siyah mı idi şeklinde ve bu kadar siyah ve beyaz tenli insanlar bilimsel ve fıtri dini açıdan nasıl oluyor şeklinde soran kardeşimize Cevap nasıl olmalı kısa ve öz şekilde tatmin olması için? Hocam teşekkürler. Biz izah etmeye çalıştıysak da mutmain olmadılar Hocam yardımlarınız için Allahu teala sizden razı olsun. Rabbimiz Ümmeti muhammede felah ve göz aydınlığı ve Efendimiz(Sa.v.)in şefaatini nasip eylesin.AMİN.

Selamünaleyküm.
Bu sorular, hayat gerçeğinde vakit harcamanın dışında bir yararı olmayan sorulardır. Cevapsız kalmalarının nedeni de elimizde o döneme ait bilgilerin yok denecek kadar az oluşudur. Sadece sahih hadislerde geçen kadarı ile bilebiliyoruz. Ben ilke olarak, Ümmet’imin dertlerine çare olmayacak şeylere vakit harcamıyorum. Daha acil ve daha gerekli sorunlarımız var. Hakkınızı helal edin.

çocuklardini sorularfetvahz. ademhz. nuhkardeş evliliği
Yorumlar (0)
Yorum Ekle