Bekârım ve ailemle İstanbul’da yaşıyorum. Ailem ve benim doğum yerimiz memleketimiz. Geçen sene 1 haftalığına ailemle birlikte memleketimize gitmiştik. Memlekette babamın köyde yaptırdığı, bizim olan bir evde ikamet ettik ve köyde babamın tarlaları var. Ben köye gitmeden önce seferi namazı ile ilgili kafam karışık olduğundan mahalle imamına sordum ve bana dini bir kitaptan direkt okuyarak 15 günden az kalacaksak seferi olarak kılmamız gerektiğini söyledi. Ben de kendim ve anne babamla birlikte köyde kaldığımız süre içerisinde seferi olarak namaz kıldım. Fakat sizin bir kaç fetvanızda normal kılmamız gerektiğine dair cevaplarınızı gördüm. Ben şimdi ne yapmalıyım? Eğer yanlış kıldıysak namazları tekrar etmeli miyiz?
Bir de, ben evli olsam ve aynı şartlarda memlekete babamın yanına gitsem yine seferi hali mi söz konusu olacaktı, ya da bekâr ve ailemin yanında kaldığım için durum değişir mi?
Bu meseleye şöyle başlayın: Siz orayı hâlâ kendi ocağınız olarak görüyor musunuz, görmüyor musunuz? Eğer orayı eskiden babanızın yaşadığı bir yer olarak görüyorsanız, seferi olarak kılmanız gerekirdi. Eğer orayı eski ve her an denebileceğiniz bir yeriniz olarak görüyorsanız sadece yol boyunca seferi sayılacaktınız.
Eksik kalan namaz varsa bu hesaba göre eksikleri kaza ediniz.