Açıkta kalan yemeğin, iki gün açıkta kaldığı için şeytanın yemeğe üflediği ve hastalık dağıttığına dair hadis var. Bu şekildeki yemekleri yememizde sakınca var mı, yerken neye dikkat etmek gerekiyor? Mutfakta açıkta kalan şeker, tuz, bal vs. gibi yiyecekler (pişmemiş) açıkta kaldığı zaman şeytan üzerine üfler mi, bunları yiyebilir miyiz?
Bu konuda sahih ve sarih hadisler vardır. Bu da şu demektir: Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem evlerdeki yemek kaplarının gece kapaklarının örtülü olarak bekletilmesini emretmiştir. Bu emir farz vacip şeklinde bir emir değildir. Sağlık ve temizlik açısından doğru olanı tavsiye niteliğindedir. Nebevi bir emre uyma niyetiyle bunu yapan ecir sahibi olur ama ihmal eden günahkâr olmaz. Meseleyi temizlik ve sağlık açısından görmek gerekmektedir.